"שיבוש", "כאוסדר", "אקוסיסטם", "מנהיגות השתתפותית"… כל אלו הם כיום עבורי הרבה יותר ממושגים בשפה חדשה וכלים בעשיה, עבורי הם תשתית ערכית בחיי (ושלא יהיה לכם ספק, אפילו פעם עיטרו פוסטיטים את חלונות ביתי כדי להקל על ילדיי במלאכת שיבוץ עבודות הבית 🙂
ואיך זה התחיל ? לפני קצת יותר משנה, קיבלתי טלפון מאורלי קמין, אחת ממייסדות כנס הקוד הפתוח ה-1, לקח לה 2 דקות לספר לי על הכנס ועוד 30 שניות כדי שארשם… הכנס הראשון היה עבורי חוויה משמעותית במיוחד! המפגש עם אנשים מעניינים השותפים לרצון ללמוד ולחקור, למידת כלים המסייעים להביא את התרומה של כל קול- אל השלם כל אלו יצרו בי תשוקה וכוח להעמקה, הרחבה והרבה יצירה ויצירתיות! ואכן בשנה החולפת לאחר הכנס הראשון, המשכתי ללמוד ולחקור, עוד ועוד. בית הספר למנהיגות השתתפותית היווה עבורי מצע מסקרן, מגוון ומעמיק ללמידה זו.
האם המשתתפים בכנס הראשון מודעים לשורשים שנטענו יחד? לניצנים ולפרות שהבשילו בשנה החולפת? אין לי ספק בכך! כי הנה אנו כבר בעיצומן של ההכנות לכנס 2 ואוטוטו נסגרת ההרשמה! לשמחתי- מעגל השותפים לגישה מתרחב והולך! גם בכנס הקרוב תוכלו למצוא שיתופי פעולה של אנשים מכל קצוות הארץ, בתחומי עשיה מגוונים- טכנולוגיה, מחול, אמנות, יזמות, חינוך ועוד, אנשים שאתמול עוד לא הכירו זה את זה והיום הם שותפים לעשיה וללמידה. זהו מפגש בו מתקיימת שותפות כנה ללמידה, לכל אחת.ד יש מקום בחקירה המשותפת ומרחב להתנסות בכלים החדשניים
וכדי שהקסם יעבוד שוב, מתארגן גם הכנס הנוכחי ברוח הגישה הששתתפותית, גישה המלווה אותנו, הצוות המוביל את הכנס הנוכחי, בכל מפגשי הלמידה, החשיבה והארגון. כמובן שבהשתתפותיות כמו בהשתתפותיות- תמיד יש זמן גם להתבוננות והקשבה לדרך, למחשבה על איך הגעתי לכאן ועכשיו.
שאלת העבודה של כנס "קוד פתוח 2", עוסקת במצע עליהם פורחים תהליכים השתתפותיים: כיצד מצע זה מייצר תנועה, יצירה, אימפקט, מה מאפשר לתהליכים השתתפותיים לעוף ולהמריא? מה מעכב אותם, גורם להם לצנוח ולנבול, או לא להתרומם כלל? מי משפיע על מצע זה? מי מאפשר אותו? במציאות של קטבים, יש לי עניין לפצח שאלה זו ורצוי ביחד עם שותפים.
ואם תשאלו מדוע חשוב לי כל כך שאנשים השותפים לתנועה ולקהילה המתהווה, ייקחו חלק בכנס?
ראשית, כי גישת ההשתתפותיות. עדיין אינה מוכרת (למרות שרבים חיים אותה בפועל ומובילים בעזרתה אנשים, ארגונים וקהילות). כנס זה הוא הזדמנות נפלאה להיחשף לגישה, לשפה ולמושגים.
בנוסף- כדי להבין את החוויה- לא מספיק לשמוע עליה, עליך לחוש אותה ולטעום אותה בעצמך!
זו גם הזדמנות להכיר שותפים נפלאים לדרך: אנשים בעלי אומץ, המעזים לבחון שוב ושוב הנחות יסוד ולערער תבניות קיימות. היתה זו חוויה מרגשת ומהנה. (בטח להכיר את אותם שאפילו ממש מתרגשים משיבושים J )לא מכירה את המושג)
ולבסוף- זו הזדמנות נהדרת לבנות יחד בית לקהילה ההשתתפותית בישראל. אני מאמינה שחיבורים בינינו יבנו ויחזקו את הקהילה, שתחבר את המאורות והלהבות בליבנו, לאור עז! שתחזק את הקשרים במעגל השותפים, הנלהבים לצעוד יחד, בדרך מרגשת ומאתגרת זו. וכן, אני מאמינה שיחד, ביכולתנו להניע תנועה ספיראלית, שתרחיב ותעמיק את הגישה ההשתתפותית בחברה ותיצור קהילות המעצימות בו זמנית את הפרטים שבהן ואת סביבתן.
תוכלו למצא את כל הפרטים על הכנס באתר https://www.opensourceconf.org.il