איך להוביל את המרחב הציבורי כמרחב משתף ולהגביר שייכות ומעורבות תושבים?
איך נגביר שייכות ומעורבות תושבים ליישוב? איך נעצב תהליכים משתפים שמזמינים אנשים לקחת חלק ולהשפיע? איך נעבור מתפיסה של צריכת שירותים ביישוב ליוזמה ועשיה משותפת? איך מגשרים על שוני וגיוון קהילתי ויוצרים מרחב משתף ורלוונטי לכולם?
מה נלמד בתכנית?
- נכיר את התפיסה ההשתתפותית והפוטנציאל שלה לקדם קהילות ולחזק את מדדי הקהילתיות.
- נחווה מגוון כלים ופרקטיקות של הנחיה השתתפותית שתוכלו כבר ליישם בעבודה עם הקהילה.
איך נלמד?
התכנית כוללת 8 מפגשים, 7 מקוונים ואחד פיזי (בעין שמר).
ימי חמישי בבוקר, 09:00-12:00 פעם בשבוע, מתחילים ב23.5.2024
תכנים מרכזיים:
- מנהיגות השתתפותית – איך נעצב את המרחב הציבורי כמרחב משתף ונגביר שייכות ומעורבות תושבים? אילו שגרות ומנגנונים יאפשרו השתתפות ושיתופי פעולה כחלק משגרת החיים ביישוב?
- עקרונות עבודה של קבוצות חכמות – איך ננהל ישיבות אפקטיביות ומהנות?
- Dragon Dreaming – איך נוביל פרויקט שיחבר את הצרכים והשאיפות של אנשים שונים?
- ביזור ואוטונומיה – איך נאפשר לאנשים לתרום ולהשפיע?
- איך ניצור פעולה קהילתית השתתפותית?
- סוציוקרטיה 3.0 – איך נקבל החלטות מורכבות בהסכמה וביעילות?
למה עכשיו?
- תקופת החירום והמלחמה חיזקו את ההכרה בחשיבות החוסן הקהילתי, שנשען על תשתיות קהילתיות מקומיות והשתתפות רחבה של תושבים מעורבים, שלוקחים חלק ומשפיעים על מציאות חייהם.
- שינוי ותחלופה של בעלי/ות תפקיד ופעילים בוועדים המקומיים. זו הזדמנות לעצב מחדש את תהליכי העבודה של ועדות עם פעילים/מתנדבים בישובים, לפתח מהלכים שמאפשרים לאנשים לקחת חלק ולהשפיע.
- שינוי בתפיסת ההתנדבות: במקום פעולה למען הקהילה ע"י בעלי/ות תפקיד, רואים יותר פעולה יחד עם הקהילה, נלמד לבנות תשתית שמאפשרת ליותר אנשים לקחת חלק ולהיות פעילים במרחב הקהילתי שלהם. התוצאה היא פיתוח חיי קהילה המבוססים על מעורבות והשפעה של הפרט על מציאות החיים ביישוב.
מי המנחים?
אפשר לקרוא עלינו כאן.
נעם כרמלי – שותף בטריבונה למנהיגות השתתפותית. מנחה תכניות למנהלי קהילות ויוצרים קהילתיים. מנכ"ל עמותת הקונטקט אימפרוביזציה בישראל, מנהל שותף של סטודיו תנע.
מיכל עברי – יועצת ארגונית, שותפה בטריבונה למנהיגות השתתפותית. מעצבת ומנחה תהליכים השתתפותיים אסטרטגיים בארגונים וקהילות.
למי מיועדת התוכנית?
התכנית מיועדת לבעלי/ות תפקידים במרחב הכפרי: מנהלות ומנהלי קהילה, מנהיגות יישובית, בעלי תפקיד במועצות האזוריות: מחלקות יישובים, צמיחה דמוגרפית ואחרים. כמו כן מתאימה ליועצים/ות ארגוניים ועו”ס קהילתיים המלווים מועצות, יישובים וקהילות במרחב הכפרי.
עלות
עלות התכנית 1,800 ש"ח. ניתן לחלק לתשלומים לאורך התוכנית.
חשוב לנו להנגיש את התכנית לכל מי שסקרנ/ית לנושא. דברו איתנו לפרטים על קרן המלגות.